Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Boek DrakenLiefde

Ja, ik koop nu het boek!

DrakenLiefde is niet zomaar een kinderboek. Het bevat een zeer belangrijke levensles ook of juist voor ouders. Ik durf wel te zeggen dé basisles voor ouder en kind namelijk: vrienden worden met de Draak om zo de Prinses te kunnen bevrijden. Lees hier hier meer..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom honden?

De hond is een roedeldier: door samen te werken, leiding te geven en te ontvangen, heeft de hond meer kans op voedsel vinden en zich voort te planten. Daarom zal een hond altijd aansluiting zoeken en past het zich gemakkelijk aan, aan de omstandigheden. Hierbij is een duidelijk doel (intentie), heldere onderlinge rangorde en taakverdeling van (levens-)belang. Zo ontstaat een veilige en harmonieuze sfeer waarbinnen effectief samengewerkt kan worden.

Het aanpasssingsvermogen en de drive om altijd zo hoog mogelijk in de rangorde te komen, maakt dat de hond in staat is om in vele situaties te (over)leven. Als leiding ontbreekt, zal een hond direct de leiding over (proberen te) nemen. Soms opvallend, maar vaak ook onopvallend! maar dit leidt vaak tot ongewenste of onveilige situaties.

Honden communiceren via intentie (energie), (oog)contact en lichaamstaal. Agressie komt in een sterke roedel eigenlijk niet voor, omdat het belang van bij de roedel te horen hiermee wordt geremd. Agressie dient alleen als doel om de rangorde te bepalen. Harmonie is van groot belang voor een roedel, dus onrust, stress of onveilige situaties zullen zoveel mogelijk vermeden worden. Geluid maken (zoals blaffen of piepen) is vaak niet nodig, omdat de rangorde met veel subtielere signalen continu bepaald wordt. alleen kennen mensen die (nog) niet altijd..

Honden zijn altijd in het hier en nu en reageren daarom op wat ze NU -in het huidige moment- ervaren. Een bepaald gedrag, gevoel of patroon wordt uitgekristalliseerd, versterkt of vergroot. Je hebt vaak heel snel door dat de hond “natuurlijk” reageert op jouw acties of manier van zijn. Er zitten geen filters tussen. Het is onbevooroordeeld, puur, direct en liefdevol en je kunt het niet ontkennen. Je krijgt precies terug wat je zelf geeft.

Er ontstaat meer duidelijkheid over het effect dat jouw gedrag, gedachten, gevoelens en emoties hebben op de hond. Ik help jou om de vertaalslag te maken naar de praktijk van alledag, in je privéleven of op de werkvloer. Doordat je het gebeuren ervaart in het hier en nu, in fysiek voelen, horen, zien en ruiken ontstaat al snel een doorgang om de ervaring te vertalen richting de coach- of begeleidingsvraag. De ervaringen blijven in beelden, geluiden en lichaamsgevoel nog lang aanwezig in jouw systeem, zodat loslaten, transformatie of heling mogelijk is.