Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Boek DrakenLiefde

Ja, ik koop nu het boek!

DrakenLiefde is niet zomaar een kinderboek. Het bevat een zeer belangrijke levensles ook of juist voor ouders. Ik durf wel te zeggen dé basisles voor ouder en kind namelijk: vrienden worden met de Draak om zo de Prinses te kunnen bevrijden. Lees hier hier meer..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop DrakenLiefde

Deze workshop ontstond als vanzelf nadat mijn boek DrakenLiefde uitkwam augustus 2019, in combinatie met mijn ervaring als bewustzijnscoach en lichaamswerker.

Angst en Liefde: wat kies jij?

De twee basisgevoelens die we ervaren zijn angst en liefde. Alle andere gevoelens en emoties die we ervaren, komen uit een van beide voort.

Angst kan zich voordoen als boosheid, jaloezie, afgunst, overafhankelijkheid, paranoia, manipulatie en tal van andere emoties en gedragingen.

Daarentegen kan liefde zich manifesteren als vreugde, tevredenheid, innerlijke rust, voldoening, zingeving, sereniteit, creativiteit, extase, vertrouwen, compassie en nog veel meer.

De Draak vermomd als Angst of Gevaar

Hoe herken je angst? Angst kan heel duidelijk aanwezig zijn tijdens een spannende situatie of een conflict: je ervaart bijvoorbeeld een knoop in je maag, brok in je keel, druk op je borst, je wordt rood, geirriteerd, gefrustreerd of krijgt een droge keel, klapt dicht. Maar vaker is het heel subtiel in ons aanwezig, bijvoorbeeld door negatieve gedachten of keuzes vanuit controle of weerstand. We laten ons - zonder dat we dat vaak doorhebben - voor het grootste gedeelte van de dag, ons leven, leiden door (verschillende vormen van) angst!

Angst is in de kern 'slechts' een richtingaanwijzer. In plaats voor deze sensaties en emoties weg te lopen, ze proberen te vemijden, te onderdrukken of overschreeuwen, betekent DrakenLiefde juist contact en verbinding maken met het ongemak, de pijn, de weerstand. In het moment zélf. Zodat deze sensaties ons kunnen laten weten waar wij de levensenergie in onszelf nog blokkeren, tegenhouden, en hoe we die kunnen vrijgeven.

Emoties als gids

Angst is net als alle andere sensaties en emoties die we ervaren 'slechts' een gids die we kunnen gebruiken voor zelfheling en zelfrealisatie.

Als we onze emoties en sensaties productief gebruiken, zijn negatieve emoties tijdelijke, instructieve, koersveranderende gevoelens die uiteindelijk leiden tot gevoelens van rust, tevredenheid, connectie, inspiratie en empowerment (soms allemaal tegelijk).

Het is ook belangrijk om een verfijnd bewustzijn van postieve emoties eigen te maken (zonder daar 'verslaafd' aan te raken). Positieve gevoelens zijn ook tijdelijk en laten ons weten dat we een goede keuze hebben gemaakt, de juiste richting zijn ingeslagen, of onze ware roeping hebben gevoeld.

De workshop

Tijdens de workshop DrakenLiefde leer je op een veilige, ontspannen manier kennis maken met jouw Draak op dat moment. In een groep zitten altijd mensen waar jij iets bij ervaart: positief of negatief. Door met de ander, de groep als spiegel te werken, zul je getriggerd worden en in een overlevingsmechanisme schieten. Dit kan zijn niet voelen, gaan pleasen, uit contact gaan, veel praten, je ongemakkelijk voelen, dichtklappen.. het kan heel subtiel zijn, zelfs zo subtiel dat jij het zelf - of de ander - het in eerste instantie niet eens door heb.

Door mijn heldervoelendheid en ontwikkelde intuitie voel ik direct aan wanneer je in een mechanisme schiet, ofwel je vanuit angs of liefde reageert, en help ik je daar zelf inzicht in en bewustwording op te krijgen, maar de belangrijkste stap is om deze sensatie in je lichaam te gaan (h)erkennen en doorvoelen (drakenliefde), zodat de geblokkeerde levensenenergie weer vrij kan stromen of je laat zien wat er nog nodig is; oftewel het zelfhelend vermogen activeren.

Kennismaken met de Draak

Zoals de meeste transformatie processen is tijd, toewijding, focus, oefening en geduld dé sleutel tot succes. De workshop DrakenLiefde biedt je inzicht, een beleving en de tools. Voor de mensen die al veel met (lichaams)bewustzijn, coaching, mindfulness, meditatie en het opwekken van hun kundalini energie zijn bezig geweest, zal één workshop wellicht al genoeg zijn, maar uit de praktijk weet ik dat dit veranderingsproces meer begeleiding nodig heeft. Omdat we ons hele leven het tegenovergestelde hebben geleerd en ons vaak niet bewust zijn van onze draken. Vooral de subtiele.. Het ego, onze mind, is namelijk geniaal en laat jou vaak denken dat je vanuit je gevoel handelt. Of je weet met je hoofd wel wat jouwpatronen en mechanismen zijn, maar in de hitte van de strijd - tijdens confict of spannende situatie - kunnen we niet meer bij ons zelfhelend vermogen komen.

De workshop zal vooral aanraken op gevoelsniveau en het bewustzijn verruimen. Om dat eigen te maken, heb je veelal meer training en begeleiding nodig (omdat dit vaak 'tegen de richting in' gaat die de mind gewend is). Mocht je je na de workshop verder willen ontwikkelen op het gebied van het activeren van je zelfhelend vermogen, het verruimen van je bewustzijn, het vrijmaken van je levensenergie en ontwikkelen van je intuitie, raad ik je een op maat gemaakt individueel coachtraject of de Jaartraining Buitengewoon Bewust-zijn aan.

Data en tijd

De workshop Drakenliefde vindt plaats op:

  • van 09:30 uur tot 13:00 uur. Neem contact op als je op de hoogte gehouden wilt worden.

Investering

  • € 55
  • of € 70 inclusief het boek DrakenLiefde t.w.v. € 24,95

Locatie

Een prachtige magische en inspirerende plek, middenin het bos, aan de rand van de Veluwe ligt het Bewustzijnscentrum De Maesberg in Arnhem aan de Harderwijkerweg 2.