Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Paardencoach opleiding 2018

Opleiding Buitengewoon coachen met Paarden 2018/2019.

Je wilt van je passie werken met mensen en paarden je beroep maken? Je zelfbewustzijn verhogen en je intuitie en (hoog)gevoeligheid verder ontwikkelen? En inzetten tijdens het begeleiden van anderen? Je wilt jouw clienten naar een dieper (gevoels)niveau brengen? Dan is deze buitengewone opleiding tot paardencoach iets voor jou! Meld je aan voor een gratis intakegesprek.

Lees hier verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Testimonials

 

De paarden sessie was ontluisterend. Ik denk daar met plezier aan terug. De leiding van Liesbeth indrukwekkend evenals de persoon.

Cor, uit Medemblik

 

Wat kun jij andersmans kwetsbaarheid in een ongelooflijke rust laten zijn en een plek geven.     Bedankt voor je wijsheid en intuitie! Ik heb nog best wat stappen te nemen om een 'krijger' te worden... Pijn en liefde, licht en donker tegelijk voelen, het hart wijd open, het ego ontmaskert...

Ik wens je veel goeds op jouw weg, Liesbeth!

Kerstin, shiatsu masseuse

 

De sessie heeft Saskia goed gedaan. Ze heeft er een soort 'kerninzicht' opgedaan waarbij ze realiseerde dat het erom gaat dat ze 'hier' is (en niet in gedachten enz.). Dat ze dan ook contact kan maken met de wereld om haar heen en niet zomaar weggeblazen wordt. Ik omschrijf het nu in mijn eigen woorden, maar ik geloof dat het zoiets is. Ook toen ze weer naar school ging en dat best spannend vond, herinnerde ze zich weer dat inzicht en dat gaf haar weer houvast. Heel fijn dus!

Moeder van Saskia (14 jaar)

 


Veel mensen weten dat ik al een tijdje aan t struggelen ben.... En ook dat t steeds beter gaat. Soms lijkt t aan de buitenkant al heel wat en is t bij mij van binnen nog heel heftig, lastig moeilijk maar al zo veel beter dan 1 en zeker dan 2 jaar geleden. Huub is hierin mijn grote steun en toeverlaat. Ongekend t geduld wat die man heeft  :). Wij waren bezig ons neer te leggen bij t gegeven dat leven met oa PTSS en een Burn-out veel beperkingen met zich mee brengt. Vaak wil ik van alles maar is mijn lijf geparkeerd en kan ik niks. Zit trillend op de bank.

TOTTTT.... Ik vorige week een sessie deed met Liesbeth Schippers en mijn prachtige paard Estrelleae ( waar ik al zoveel van en mee heb mogen leren) en ineens zakte ik in mijn lijf...

Daar was ik al heel lang niet geweest. Was ik er überhaupt ooit geweest?? Ik wilde daar blijven staan en nooit meer weg gaan. Heerlijk. Ook de dagen die volgde zagen er zo anders uit. Ik kon van alles wat ik daarvoor echt niet meer kon. "gewoon" savonds mijn eigen paarden verzorgen maar ook de hele stal voeren. T lijkt zo simpel maar zo simpel Is t soms niet.

Dit wilde ik graag even met jullie delen. Ik ga zeker vaker iets doen met Liesbeth, wauwwwww.. Wat gaaf en wat voelt ze veel.

Ik gun dit gevoel aan iedereen en wil je aanraden, spreekt t je aan? Contact haar, dan is t ook voor jou ☺️☺️

Een facebook post van Ivon, fysiotherapeute

 

"Liesbeth heeft mij geholpen mijn identiteit te ontdekken, naar mijn lichaam te luisteren en heeft mijn ogen geopend over hoe ik mijn levenspad kan bewandelen.

Ik was al sinds september 2013 afgestudeerd en had al die tijd niet echt een idee over wat ik nou precies wilde in mijn leven. Ik had nog steeds dezelfde bijbaan als tijdens mijn studie, maar ik zag hier totaal geen uitdaging meer in en ik voelde dat mijn creativiteit aan het weglekken was. Diep van binnen voelde ik mij ongelukkig. Via mijn werkgever kreeg ik de tip om eens bij een loopbaancoach op bezoek te gaan. Hier had ik uiteraard weleens van gehoord en ik had tot dan toe de indruk dat dit vrij zweverig was. Dus niet!

Via via kwam ik bij Liesbeth terecht voor een serie van 5 sessies en ik vond dat we direct een klik hadden. In eerste instantie ging ik ervan uit dat zij mij wel even aan een nieuwe baan zou helpen en me hier en daar van enkele sollicitatietips zou gaan voorzien. Al vrij snel werd duidelijk dat ik eerst mijzelf (identiteit) moest leren ontdekken voordat ik pas kon weten welke kant ik nou op wilde in mijn leven.

Om mijn identiteit te kunnen ontdekken hebben we samen gekeken naar de ideale omgeving waar ik het liefst in zou willen werken, welk gedrag ik vertoonde en vooral ook waarom, over welke kennis en vaardigheden ik al beschikte en wat mijn normen en waarden of overtuigingen waren. Toen we dit allemaal op een rij hadden was voor mij al veel duidelijker wie Jeroen nou precies was en wat hij wilde bereiken in zijn leven. Vervolgens hebben we samen een persoonlijke missie bedacht die mij te allen tijde zou helpen als een soort kompas om te kijken of een bepaalde baan of keuze hier wel of niet bij aansluit.

Door Liesbeth heb ik geleerd naar mijn hart en lichaam te luisteren en alles te bekijken door de bril van mijn persoonlijke missie. Hierdoor werd ik veel concreter in het zoeken naar een baan en wist ik precies wat mij een goed gevoel gaf en wat niet. Vrij kort hierna volgden al direct twee sollicitatiegesprekken. Hoewel ik niet werd aangenomen, was er nauwelijks teleurstelling omdat ik er geen goed gevoel bij had. Dat had ik uiteindelijk wel bij het derde sollicitatiegesprek, hetgeen geleid heeft tot mijn nieuwe baan!

Ik ben Liesbeth ontzettend dankbaar voor haar hulp en ik ben van mening dat iedereen die gelukkig, gezond of succesvol wil zijn, baat kan hebben bij coaching! Het mooiste van allemaal is dat zij deze drie elementen heeft weten te combineren tijdens onze sessies."

Jeroen, young professional

 

Wij hebben met een team van 5 personen een workshop Het Paard als Spiegel gedaan bij buitengewoon coaching onder leiding van Liesbeth Schippers. Het was een teamevent, met als doel een positieve gemeenschappelijke ervaring en versterken van de onderlinge band. De ontmoeting met het paard en de spiegel die voorgehouden werd was voor iedereen anders en bijzonder. Liesbeth begeleide het professioneel en zonder oordeel, wat de sfeer prettig maakte waardoor iedereen actief deelnam. Dit leidde tot een prettige ervaring, waarbij een ieder iets over zichzelf en de ander heeft opgestoken. We hebben een erg leuke middag gehad. Al met al een aanrader! Dank je wel Liesbeth.

John Renkema - manager APG


"Het paard Kees was een mooie spiegel voor ons gedrag en Liesbeth wist deze spiegel met haar warmte, helderheid en betrokkenheid om te zetten in woorden. Het was een supermiddag in de buitenlucht"

Marieke - coach

 

"In juli heb ik een workshop paardenspiegelen bij Liesbeth gevolgd. Liesbeth begeleidt deze sessies prachtig. Met oog en respect voor persoon en dier en to-the-point en eerlijk met haar feedback."

Delores - Interim MarCom project manager

 

"Het was prachtig en een haarscherpe to the point analyse van jou op datgene wat inderdaad het thema lijkt te zijn op dit moment in mijn leven. Maar ook in het verleden speelde. Lijden of leiden!

Je aanbod ten aanzien van een 'sessie tussen zussies' hou ik in gedachten. Ik geloof absoluut dat je daar een mooie taak in kunt vervullen.

De nawerking van de workshop is voelbaar voor mijzelf en daar wil ik voor nu even van nagenieten!

De ervaring van een paard, mij volgend, is intens. Ik heb veel stappen achteruit gedaan in mijn leven 'ten behoeve van' en ook dat werd weer helder. Dit is wat ik graag met je wil delen voor nu. Mogelijk dat we elkaar nogmaals ontmoeten, leuk!"

Annemyrthe - coach

 

"Met deze mail wil ik je graag nog bedanken voor de inspirerende ochtend. Wat bijzonder om mee te maken en met zo'n fijn mens als coach erbij! Mooi!"

Anne Marie - coach

 

"Beste Liesbeth, dank voor de inspirerende workshop gisteren!"

Tom - HR directeur

 

"Het was ontzettend waardevolle één-op-één sessie en ervaring, want door te spelen met de verschillende energieen die bij bepaalde gevoelens van angst, schuld en schaamte vrijkomen, vernauwing tegenover expanderen te voelen heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel over mijn eigen geluk in handen gekregen wat doordat het doorvoelt is dagelijks makkelijk terug te halen is en ik met behulp van deze 'tools' mezelf in de gewenste staat kan brengen door zelf te kiezen welk gevoel of welke gedachte er toe doet en aandacht verdient en wat bij ' de oude ik' hoort en niet meer nodig en bruikbaar is.

Kortom een van de meest bijzondere ervaringen die ik heb mogen beleven en voor iedereen die gevoel en verstand weer volledig beschikbaar in zijn leven wil hebben een een enorme aanrader!"

Manon - yoga docente

 

Hoi Liesbeth, ik vond het in alle opzichten een 'klasse' workshop.

Bijzonder om mee te maken en het heeft mij persoonlijk nieuwe inzichten opgeleverd en bevestigd in het proces waar ik in zit. Ik heb er ten volle van genoten!

Het paard was top, de coaching professioneel, het eten heerlijk en de locatie stijlvol en inspirerend, kortom: buitengewoon!

Saskia - coach

 

"Ik heb de kennismaking met Liesbeth als zeer prettig ervaren, al was dat het eerste moment niet wederzijds.

Gelukkig is Liesbeth open genoeg om me te vertellen hoe ik overkwam, en kreeg ik de gelegenheid die eerste indruk ongedaan te maken.

Ik ben er van overtuigd dat het onderdeel paarden coaching een belangrijk onderdeel van haar professionele aanbod zal worden.

Met haar ben ik van mening dat buiten zijn en in contact komen met paarden zeer helend en heilzaam zijn.

Liesbeth kwam op mij over als respectvol en betrokken, en ik heb de ontmoeting met het paard als heel vreugdevol ervaren.

Ook is me in dat contact iets duidelijk geworden over mijn functioneren. Ik heb de neiging om als ik iemand rechtsom wil laten gaan, en diegene besluit voor linksom te kiezen, het maar zo te laten. Dat kan werken, maar is niet altijd wenselijk. Dank voor dit inzicht!"

Ellen - schrijfster

 

"Tijdens de zomerworkshop van Liesbeth heb ik mogen ervaren dat het paard één van de spiegels kan zijn waarin je onverwacht jezelf ontmoet. Een liefdevolle ontmoeting, waar mijn hart sneller van ging kloppen. Eerst omdat het best spannend is om de ring in te stappen. Tijdens en daarna omdat het één van de ontmoetingen is waarvan je weet dat je ‘m niet zult vergeten. Het paard reageert feilloos op jouw toenadering en spiegelt dat. Loopt met je mee, of van je weg. Reageert vreugdevol of afwachtend. Gooit zijn hoofd omhoog als jij te veel denkt in plaats van voelt. Heeft respect als jij dat hebt, en ontspant zichtbaar als jij besluit te ontspannen.

Daarna volgt buiten de ring de feedback. Aan de hand van open vragen die Liesbeth stelt, wordt het inzicht verbreed. Verhelderend. Liesbeth doet dat op een prettige manier. Je mag er zijn, hoe dan ook. Ook het meekijken met de anderen uit de groep levert bewustwording op. Omdat er nu tijd is om achtergronden te beluisteren gebeurt dat zonder enige vorm van vooroordelen, in een sfeer van meeleven, vertrouwelijkheid, respect en openheid.

Een ervaring die bij blijft. Ik wens je hetzelfde ont-moeten toe als ik heb mogen ervaren."

Petra - directie secretaresse

 

Lente workshop 2011

"Mijn buitengewone ervaring van de lenteworkshop... Op een heerlijke zonnige middag aan het nadenken gezet worden! Nieuw leven, nieuw groen en nieuwe ideeën.

Wensen die ontkiemen en kracht krijgen door het met mede cursisten te delen. Het was een vruchtbare, mooie middag waarin ik weer gesterkt in mijn wensen en verlangens naar huis ging. De opdrachten en de geweldige locatie waren een enorme inspiratie. Bedankt voor deze fijne workshop."

Rianne - life coach

 

Een buitengewone ervaring was de Lenteworkshop voor mij. In een heerlijke ontspannen omgeving op een heel andere manier over de dingen nadenken.

Theresia - ondernemer

 

Persoonlijke coaching

"De sessies vond ik spannend en leerzaam. Dat het buiten was, vond ik helemaal geweldig! Uit eigen ervaring kan ik inmiddels zeggen dat je beter tot jezelf kunt komen door de rust en stilte om je heen. Op kantoor zou ik mij minder op m`n gemak voelen.

Gelukkig was het droog, maar nog wel behoorlijk koud. Het had gesneeuwd. Door lekker een stuk te lopen en te praten merk je niets meer van de kou. Door bezig te zijn met je gevoel en gedachten voel je de kou al niet meer. Ik kan iedereen Buitengewoon aanraden. De buitenlucht doet je sowieso goed en bij Liesbeth voel je je al gauw op je gemak. Bedankt voor alles!"

Starla - studente

 

"Na een aantal jaren maar doorgerend te zijn en niet te hebben stil gestaan bij grote veranderingen in het leven kwam dan toch ook voor deze niet te vermurwen man de klap. Zonder nu letterlijk in te gaan op wat die veranderingen waren kan ik melden dat deze veranderingen in de privé sfeer lagen. Ik ben nooit gestopt met werken, heb me ook niet ziekgemeld en ben gewoon doorgegaan. Rennen, rennen en rennen en de draad weer oppakken en vooral niet terugkijken. Dan opeens komt er toch onrust. Onrust of de juiste beslissingen genomen zijn of de manier van leven zoals die nu is, hetgeen is wat je graag wilt. Is dit nou het leven? Aan de ene kant vreselijk gelukkig met mijn lieve vriendin en prachtige kinderen en aan de andere kant onrust. Er speelden vreselijk veel dingen in mijn hoofd en ik vond ze moeilijk te ordenen. Moeilijk omdat het bij nader inzien best veel is wat er speelt en wat me bezig houdt. Moeilijk ook omdat je, wanneer je mensen uit de eigen omgeving spreekt, heel veel empathie krijgt en vaak niet een paar stappen terug kan doen en met mensen uit de directe omgeving van een afstandje de verschillende uitdagingen en gebeurtenissen kunt bekijken.

Na de website van Liesbeth te hebben bekeken had ik het gevoel haar te moeten bellen. Dat heb ik gedaan en daar kwam het eerste gesprek. Een gesprek waarin ik Liesbeth heb leren kennen als een warme persoonlijkheid. Iemand die tevens integer is en goed luistert. Iemand die niet meteen oordeelt. Met haar houding wist Liesbeth bij mij een knop om te zetten die ervoor heeft gezorgd dat alles in mijn hoofd geordend werd. Bij mij ging het snel. Ik had geen burnout maar was even de draad kwijt. Na het eerste gesprek (grappig was dat toen ik naar haar toe reed het bewolkt en regenachtig was) er een hoop duidelijk werd. Toen ik naar huis reed was het in mijn hoofd geordend (ook de bewolking was letterlijk weg en het zonntje begon te schijnen) en ik voelde dat de route weer duidelijk was.

We hebben elkaar daarna nog een aantal keren ontmoet en in die ontmoetingen hebben we erg goede gesprekken gehad. Gesprekken waarbij we beiden veel van elkaar hebben opgestoken en waarbij ik Liesbeth heb leren kennen als een waardevolle gesprekspartner. Iemand die zich gigantisch aan het ontwikkelen is en daarbij anderen een helpende hand kan bieden. Liesbeth is geen zielenknijper maar iemand die met haar persoonlijkheid een sluis open zet en samen met je prioriteiten kan bepalen en weer een helder beeld neer kan zetten.

Soms heb je iemand nodig die 1 keer of meerdere keren een arm om je heen slaat en samen in de spiegel kijkt naar jouw spiegelbeeld en even een stap terug zet zodat het ontbrekende puzzelstukje weer valt.

Liesbeth, je bent een bijzondere vrouw en we gaan elkaar vast nog vaak zien!!"

Bjorn - sales directeur

 


"Afgelopen zaterdag had ik zussendag (5 meiden). We begonnen de dag met een stuk lopen in het bos.. Ik heb toen jouw training gehouden voor mijn zussen. Rustig lopen, luister, kijk, ruik, hoor, voel, geniet.. Je had ons moeten zien! Het werkte zo goed, het was heerlijk! Echt even tot jezelf komen en rustig worden.. Vervolgens kregen we voetmassage. Hoezo bewust worden van je reflexen en aan voeten kunnen voelen waar iemand spanning ervaart..

Op die momenten denk ik veel aan jou en wat ik van jou heb geleerd. Ik ben nog steeds blij dat ik jou ontmoet heb en jij mij verder geholpen hebt. Graag wil ik je nog een keer persoonlijk bedanken!"

Janet -