Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Boek DrakenLiefde

Ja, ik koop nu het boek!

DrakenLiefde is niet zomaar een kinderboek. Het bevat een zeer belangrijke levensles ook of juist voor ouders. Ik durf wel te zeggen dé basisles voor ouder en kind namelijk: vrienden worden met de Draak om zo de Prinses te kunnen bevrijden. Lees hier hier meer..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Wanneer jij je zorgen maakt over wat er speelt bij jouw kind dan kun je naar een kindertolk gaan. Deze gaat met jou in gesprek over het probleem van je kind. Je kind hoeft daar niet bij te zijn.

Je krijgt gelegenheid om uitgebreid verhaal te doen over het probleem van je kind. Dat wordt door de meeste ouders als erg prettig ervaren. Je maakt je - misschien al heel lang - zorgen om je kind, soms heb je al veel geprobeerd en geen oplossing gevonden. Het nare machteloze gevoel omdat je je kind niet kunt helpen terwijl er wel iets aan de hand is ... vaak is het fijn om je hart te luchten.

Reactie van een ouder:

Ik dacht dat ik wel wist wat mijn kind mij spiegelde. En eerlijk gezegd was ik in eerste instantie een beetje bang dat we vooral zouden gaan analyseren, maar... het bijzondere is: tijdens de sessie voel je ineens dat er verbinding wordt gemaakt met je onderbewuste. Je begint met praten en ineens komt er een stroom woorden los! Door de ruimte die je krijgt om te vertellen, ervaar je veiligheid en dan kan er iets op gang komen, waar ik anders niet bijgekomen was! Achteraf zag ik dat ik het topje van de ijsberg al wist -en daar begon ik ook mee- maar vervolgens wordt er contact gemaakt met de rest van de ijsberg -dat zich onder de oppervlakte bevindt- en alles kwam er als vanzelf uit. De eerste sessie heeft me niet alleen inzicht gegevens, maar heeft nu al iets in beweging gezet! Het leert je ook HOE je ermee om kunt gaan in het hier en nu.

Reactie van een ouder:

Ik was in eerste instantie bang mijn verhaal te doen, want je wilt het als moeder toch goed doen! Wat komt er dan uit? In plaats van een oordeel, voelde ik alleen maar liefde en positiviteit. Ik voel me nu al lichter dan voor de sessie. Heel bijzonder!

Reactie van een ouder:

Jeetje! Het is net alsof je mijn horoscoop kunt lezen, zonder dat je mijn geboortdatum weet!

Jouw spontane verhaal is belangrijk voor de behandeling, daarnaast zal de kindertolk je gerichte vragen stellen om eventuele ontbrekende informatie aan te vullen. En het geheel wordt zo veel mogelijk letterlijk door de kindertolk opgeschreven. Als het verhaal compleet is, zal de kindertolk dit 'vertalen', dat wil zeggen methodisch van toepassing maken op jouw leven.

Gehoor geven aan de oproep

De meeste ouders zijn geraakt en ontroerd door de heldere en persoonlijke boodschap van hun kind en voelen die in hun hart als wáár.

Ze willen - uit liefde - niets liever dan daar gehoor aan geven aan de oproep van hun kind. Dat is goed voor hen zelf, maar heel vaak dus ook het betrokken kind. Vaak benoemen ouders het als 'het beste dat ze in hun leven overkwam'

Nu helder is wat je kind van jou vraagt, kan het zo zijn dat je graag handvatten wilt. Dan loopt de kindertolk een tijdje met jullie mee en helpt je met oefeningen, handvatten en/of advies tot je merkt dat je het zelf weer kunt.

Vaak gaat het over iets onbewusts van vroeger waarvan je je - volgens je kind - nu bewust mag worden. Een heel persoonlijke boodschap van je kind voor jouw leven. Het kan gaan om een inzicht, een nieuwe kijk op de waarheid van jouw leven. Het kan ook zijn dat je kind vindt dat bepaalde emoties in jou vastgezet zijn die je op een goede manier mag leren ontladen. Of je kind vindt dat je een bepaalde stap in je leven zou mogen ondernemen. Wat het ook is, je kind geeft deze boodschap uit liefde voor jou! En om er zelf beter van te worden ..

Heeft het kind niets nodig?

Ja, soms wel, maar een intake-sprek is een goede start. Vaak is er niets meer nodig en lift het welzijn van je kind mee op de veranderingen die bij jou plaatsvinden. Maar het kan ook nodig zijn om het kind óók te helpen. Daar kun jij om vragen of de kindertolk kan dat voorstellen.

Kan ik zelf m.b.v. het boek hetzelfde gewenste resultaat krijgen?

Sommige mensen kunnen dat. De ervaring leert echter dat een bezoek aan de kindertolk dieper gaat en meer oplevert dan wat jij zelf kunt doorgronden. Het is best lastig om nauwkeurig je eigen blinde vlekken te 'ontmaskeren'. Soms zie je een deel van het plaatje of een laagje van het probleem, maar een consult bij de kindertolk zal doorgaans veel meer opleveren.

Over het doel en de resultaten

Het doel van een PresentChild consult is om zowel je kind als jou te helpen. De ervaring leert dat het kind geholpen wordt als de ouders geholpen worden. Net zoals een appeltje aan de boom laat zien hoe het met de boom is, zo laten kinderen zien hoe het met ons is. Ze proberen ons in feite iets duidelijk te maken. Wanneer dat - via de vertaling - gelukt is dan gaat het beter met de jou (de boom) en als gevolg daarvan ook met je kind (het appeltje).

Daar hoeven we vaak niet lang op te wachten. Het kind voelt dat er een andere wind is gaan waaien en reageert daar vaak heel snel op. Bijvoorbeeld door prettig gedrag, goed eten en slapen, klachten verdwijnen, de ontwikkeling van het kind wordt beter. Het kan zich op vele manieren laten zien. Soms komen de veranderingen snel en soms is er meer tijd nodig, dan zien we een gestage verbetering in de loop van de tijd.