Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Boek DrakenLiefde

Ja, ik koop nu het boek!

DrakenLiefde is niet zomaar een kinderboek. Het bevat een zeer belangrijke levensles ook of juist voor ouders. Ik durf wel te zeggen dé basisles voor ouder en kind namelijk: vrienden worden met de Draak om zo de Prinses te kunnen bevrijden. Lees hier hier meer..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je eigen kind als spiegel

Wanneer ga je naar een Kindertolk®? Op het moment dat je als ouder, opvoeder of leerkracht bepaald gedrag, lichamelijke klachten, een ontwikkeling- of leerprobleem, als zorgelijk of een problematisch ervaart. Het raakt je. Je hebt alles al geprobeerd: huisarts, onderzoeken, kindercoaching, huiswerkbegeleiding, therapie, medicatie, andere specialisten, maar niets lijkt te helpen. Of slechts tijdelijk..

Enkele voorbeelden uit de praktijk

Mijn puberdochter (16) is extreem aanhankelijk, heeft faalangst en is bang om alleen te zijn. Mijn dochter (2) praat nog steeds niet en heeft veel driftaanvallen. Mijn zoon (8) terroriseert ons. Mijn zoon (5, authistisch en hooggevoelig) durft niets zelf. Mijn zoon (1, eczeem en allergisch) slaapt heel slecht in. Mijn dochter (14, hooggevoelig) wordt gepest op school en zegt dat ze een wolf is. Mijn zoon (2, hooggevoelig) sluit zich af, lijkt autistisch. Mijn zoon (3) vindt geen aansluiting in een groep. Mijn dochter (4) wil maar niet zinndelijk worden.

Wat is het?

De PresentChild® Methode is een methode waarbij de Kindertolk® het verhaal van de ouder/opvoeder vertaald naar de boodschap die het kind laat zien d.m.v. gedrag, ontwikkelingsstoornis, spel, taal of lichamelijke klachten. Een geschenk van je kind waar je beide beter van wordt.

Je kunt de methode op verschillende manieren leren kennen en toepassen:

Voor wie?

Voor ouders, gastouders, leerkrachten, opa`s en oma`s en andere opvoeders die graag willen leren luisteren naar hun kind(eren).

Net zo goed als dat wij een opvoedplan voor onze kinderen hebben, hebben onze kinderen die ook voor ons!

Een Kindertolk® consult: hoe gaat dat in zijn werk?

Een informatie-avond / lezing organiseren?

Wil je meer weten over de PresentChild Methode en zou je graag een lezing willen bijwonen of zelf organiseren voor docenten, groep (gast)ouders of kinderopvangleid(st)ers? Stuur mij een email en we kijken samen, vrijblijvend, wat er mogelijk is. Vanaf 8 personen, kom ik graag bij je langs.

Zelf leren vertalen? Volg een oudercursus!

Is er een bepaald thema, of probleem, dat je graag zelf zou willen aanpakken? Terwijl je contact hebt en leert van andere ouders? Of je wilt jezelf verder ontwikkelen aan de hand van jouw kind jou laat zien?  Meer in het hier en nu leven? Dan is de oudercursus iets voor jou! Lees hier verder..