Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Paardencoach opleiding 2018

Opleiding Buitengewoon coachen met Paarden 2018/2019.

Je wilt van je passie werken met mensen en paarden je beroep maken? Je zelfbewustzijn verhogen en je intuitie en (hoog)gevoeligheid verder ontwikkelen? En inzetten tijdens het begeleiden van anderen? Je wilt jouw clienten naar een dieper (gevoels)niveau brengen? Dan is deze buitengewone opleiding tot paardencoach iets voor jou! Meld je aan voor een gratis intakegesprek.

Lees hier verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Paard als Spiegel

Hoe zie jij jezelf? Komt het beeld dat jij van jezelf hebt overeen met wat anderen zien en beleven aan jou? Zelfreflectie en bewust worden van je eigen authentieke gedrag, kracht, talenten en belemmeringen helpt je om dichterbij jezelf te blijven en effectiever te kunnen zijn in de omgang en communicatie met de ander.

Coaching waarbij het paard als natuurlijke spiegel wordt ingezet, is heel effectief bij allerlei problemen of vraagstukken op het gebied van gedrag, contact en (non-)verbale communicatie. Niet alleen in het contact met de ander, maar (vooral) ook in het contact met jezelf.

Waarom paarden?

Paarden zijn prooi- en vluchtdieren. Om te kunnen overleven, zal een paard daarom altijd aansluiting zoeken bij de groep. Zo vindt hij veiligheid en bescherming tegen mogelijke bedreigingen van buitenaf. Daarnaast is een paard sensitief; hij is immers afhankelijk van zijn vermogen om snel de intentie van mensen of bedreigingen in zijn omgeving in te kunnen schatten. De reactie van het paard is daarom ook altijd direct en puur, zonder oordeel. Daarnaast is een paard bijzonder gevoelig voor de hiërarchie in een team. Zo vormt het paard, in gezelschap, een spiegel van hetgeen zich in de groep afspeelt.

Deze eigenschappen maken het paard bij uitstek geschikt om in te zetten als middel om mensen op een zeer effectieve en efficiënte wijze bewust te maken van hun eigen talenten en uitdagingen maar ook om beter samen te laten werken. Het paard laat zien of een je authentiek bent en hoe jij communiceert, leiderschap toont en samenwerkt met anderen, maar ook wat er speelt in een team; hoe goed de synergie is en of de teamleden in staat zijn onderling zo te communiceren dat het gemeenschappelijk doel ook daadwerkelijk bereikt wordt.