Seizoensupdate

Meld je direct aan voor de Seizoensupdate om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook oudere Seizoensupdates >> 

Paardencoach opleiding 2018

Opleiding Buitengewoon coachen met Paarden 2018/2019.

Je wilt van je passie werken met mensen en paarden je beroep maken? Je zelfbewustzijn verhogen en je intuitie en (hoog)gevoeligheid verder ontwikkelen? En inzetten tijdens het begeleiden van anderen? Je wilt jouw clienten naar een dieper (gevoels)niveau brengen? Dan is deze buitengewone opleiding tot paardencoach iets voor jou! Meld je aan voor een gratis intakegesprek.

Lees hier verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Hond als Spiegel

Hoe maak jij contact? Hoe sta jij in relaties? Hoe geef jij leiding of werk je samen? Maak jij jouw wensen duidelijk d.m.v. macht, controle en status of via authenticiteit en verbinding? Ontdek het tijdens een spiegelsessie met (jouw) hond.

Zo lang als men de geschiedenis terug kan halen is bekend dat de hond een deel van het leven deelde met de mens. Honden zijn sociale dieren, die graag in een groep (roedel) leven. Ze stammen niet voor niets van de wolf af. Door het leven in een groep is samenwerking en concureren een natuurlijk aangeleerd gedrag. Honden proberen binnen die roedel zo hoog of duidelijk mogelijke postitie in te nemen. Duidelijke (lichaams)taal geeft onderling weer hoe ze hun rangorde verdelen en accepteren binnen de gevestigde groep.

Als die leiding ontbreekt – door bijvoorbeeld weifelend, onzeker en inconsequent gedrag – zal de hond zelf proberen de leidersrol op zich te nemen. In thuissituaties, binnen het gezin of buiten op straat, kan onduidelijkheid in (authentiek!) leiderschap, het ontbreken van kennis van de hondentaal of door onbewuste patronen, leiden tot problemen en zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken.

Maar dit geldt niet alleen voor honden(eigenaren), maar voor ieder mens binnen de verschillende relaties. Als iemand formeel hoger in hierarchie staat, maar niet natuurlijk leiderschap laat zien - zowel zakelijk als binnen het gezin- ontstaan er ook ongewenste situaties.

Door de hond als spiegel in te zetten, wordt onbewust gedrag bewust gemaakt. Spiegelen is ervaringsleren. Door in de spiegel te kijken die een hond je voorhoudt, ontstaat er een bewustwordingsproces.

Een bepaald gedrag of patroon wordt uitgekristalliseerd, versterkt of vergroot. Je hebt vaak heel snel door dat de hond “natuurlijk” reageert op jouw acties of manier van zijn. Er zitten geen filters tussen. Het is onbevooroordeeld en je kunt het niet ontkennen. Men krijgt precies terug wat men zelf geeft en dat kan soms lachwekkend maar ook confronterend zijn.

Hoe dan ook er ontstaat meer duidelijkheid over het effect dat jouw gedrag heeft op de hond. De spiegelaar-coach helpt jou om de vertaalslag te maken naar de praktijk van alledag, in het privéleven of op de werkvloer. Doordat je het gebeuren ervaart in het hier en nu, in fysiek voelen, horen, zien en ruiken ontstaat al snel een doorgang om de ervaring te vertalen richting de coach- of begeleidingsvraag. De ervaringen blijven in beelden, geluiden en lichaamsgevoel nog lang aanwezig in jouw systeem.

Wil je een keer kennismaken met Lizzy, mijn coachhond, of wil je een sessie met je eigen hond ervaren (werkt zeer bevordelijk voor het contact en de communicatie!), of gewoon meer weten, stuur mij dan even een bericht of bel mij 06-53602612.